Vi utökar Infinity-serien med UN-godkänd IBC

Vi utökar Infinity-serien med UN-godkänd IBC

En ny IBC med lägre karbonavtryck och samma prestanda? Ja tack.

Den UN-godkända Infinity Series IBC har en 2-lags behållare som innehåller en betydande andel högkvalitativ återvunnen HDPE som kallas Recolene®.

Recolene® genereras från utvalda industriförpackningar som samlats in genom Mauser Packaging Solutions insamlingsprogram, tvättas, sorteras efter färg och extruderas på en av våra återvinningsanläggningar.

Infinity IBC erbjuder samma fördelar med återanvändning och resirkulerbarhet som en standardkomposit IBC och är idéell för användning i kemisk industri, färgindustri, byggprodukter, petrokemisk industri och smörjmedelindustri.

Infinity Series IBC är en del av en bredare produktlinje tillverkad av recirkulerat plast som till exempel mono- och flerlags plastfat (lockfat och L-ring), medicinska avfallsbehållare och plastspann. Infinity-serien är förmodligen världens mest omfattande produktportfölj av industriförpackningar tillverkade av PCR.

Denna teknologi och slutna cirkel för insamling möjliggör fördelaktig plaståtervinning, vilket resulterar i en konsekvent högkvalitativ PCR-ström. Infinity-seriens IBC-behållare har ett 25 % lägre koldioxidavtryck jämfört med en ny behållare av jungfruligt material och stödjer våra ansträngningar att avleda avfall från deponier, minska förbrukningen av råvaror och energi och minska utsläppen.

Allt börjar med insamling

Tillgängligheten till Infinity-seriens produktlinje och andra typer av rekonditionerade förpackningar är beroende av returer av använda, tomma industriförpackningar. Att avleda förpackningar från avfallsströmmen är det första steget i en ansvarsfull förlängning av förpackningens livscykel. Med mer än 80 rekonditionerings- och återvinningsanläggningar runt om i världen erbjuder Mauser Packaging Solutions det största globala insamlings- och returnätverket.

Ladda ner produktbroschyren här

Dela inlägget:

Relaterade inlägg

Kom i kontakt med oss!

Har du några frågor eller funderingar våra tjänster eller produkter? Välkommen att höra av dig till oss.